Rigó Konrád (Szövetség): Orbán Viktor…Képesek vagyunk egyedül is gondolkodni

Rigó Konrád (Szövetség): Orbán Viktor…Képesek vagyunk egyedül is gondolkodni

Három héttel a Szövetség-Aliancia számára sikert hozó megyei választások után, melyhez cikkünk főszereplője semmivel sem járult hozzá, ismét provokatív üzenettel állt elő a párt Most-Híd platformjának vezetője. Rigó Konrád a közösségi oldalán megjelent bejegyzésében azt tartotta fontosnak hangsúlyozni, hogy a Szövetség-Aliancia a magyar miniszterelnöktől függetlenül is képes véleményt formálni. Mi több, ha a magyar külpolitikáról van szó, abban különbözik a véleményük.

A baloldali-progresszív politikus, akit eddigi karrierje során soha sehová nem választott meg a felvidéki magyarság a párt egységét több pontban megkérdőjelező bejegyzést tett közzé.

Ebben Orbán Viktor külön bekezdést kapott. Az abban foglaltakat Rigó nem egyes szám első személyben, hanem többes szám első személyben fogalmazta meg. Egészen pontosan ezt írta:

Orbán Viktor… Van, aki szereti, és van, aki nem – a Szövetségben is így van ez. Viszont képesek vagyunk egyedül is gondolkodni és véleményt formálni. Van, amikor egyezik a véleményünk a magyar politikával (pl. családtámogatás) és van, amikor nem (pl. külpolitika).

Hírdetés

Hogy többes számot használva a párt országos elnökségének tagjaként Rigó kire gondolt még önmagán és (vélhetően Solymos László OT-elnökön, a párt második emberén kívül) nem tudni.

Mindenesetre az ilyen provokatív, a Szövetség belső megosztottságát kiteregető, arra tudatosan rámutató és hangsúlyt fektető bejegyzés nem azt sejteti, hogy a Most-Híd platform tagjai az egységben érdekeltek.

A felvidéki magyarság egységes politizálásában érdekeltek ugyanekkor a platformok megszüntetését sürgetik. Talán nem véletlenül…

Ezért is


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »