Reznyikov korrupciós botrány miatt elbukja a védelmi tárcát, de azért jut neki bársonyszék az európéer mintaállamban

Reznyikov korrupciós botrány miatt elbukja a védelmi tárcát, de azért jut neki bársonyszék az európéer mintaállamban

Új védelmi minisztert neveznek ki Ukrajnában Kirilo Budanov vezérőrnagy, az ukrán katonai hírszerzési főcsoportfőnökség (GUR) vezetőjének személyében – közölte vasárnap David Arahamija, a parlamenti többséget alkotó, Volodimir Zelenszkij elnök mögötti Nép Szolgája párt frakcióvezetője.

Tájékoztatása szerint a védelmi minisztériumot érintő korrupciós botrány miatt nyomás alá került Olekszij Reznyikov eddigi tárcavezetőt egy másik kormányzati tisztségre helyezik át, a stratégiai termelő ágazatok miniszteri posztját kapja "a katonai-termelési együttműködés erősítése végett". (Hogy a gyakorlati szerepe mi lesz, az majd elválik, de a neve alapján lopni lehet innen is – a szerk.) Utóbbi tisztséget eddig Pavlo Rjabikin töltötte be.

Olekszij Reznyikov egyelőre nem erősítette meg a közlést.

"A háború változtatásokat diktál a személyzeti politikában" – írta Telegram üzenetküldő-oldalán a frakcióvezető.

Hírdetés

"Az idők és a körülmények erősítést és átcsoportosítást igényelnek, Ez az ami, most zajlik, és a jövőben is zajlani fog. (…) Az ellenség offenzívára készül. Felkészülünk saját védelmünkre és annak visszaszerzésére, ami a miénk" – tette hozzá David Arahamija.

Január végén az ukrán védelmi minisztériumban botrány robbant ki a katonáknak szánt ellátmány túlárazott vásárlásával kapcsolatban. A történtekkel összefüggésben lemondott Vjacseszlav Sapovalov, a védelmi miniszter helyettese, és menesztették Bohdan Hmelnickijt, a tárca beszerzési osztályának igazgatóját. A tisztségviselőkkel szemben korrupció és az ukrán védelmi erők akadályoztatása címén indult büntetőeljárás.

(MTI)

Korábban írtuk:

Újabb korrupt tisztségviselőt léptetnek le Zelenszkij megítélésének javítása érdekében

Folytatódik a belpolitikai tisztogatás Ukrajnában


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »