Reznyikov az oroszok deportálását szorgalmazza a Krím visszaszerzése után

Reznyikov az oroszok deportálását szorgalmazza a Krím visszaszerzése után

A megszállt Krím Ukrajna ellenőrzése alá történő visszatérése után deportálni kell azokat az oroszokat, akik illegálisan érkeztek a félsziget területére – nyilatkozta Olekszij Reznyikov miniszterelnök-helyettes, Ukrajna ideiglenesen megszállt területeinek újrabeilleszkedésért felelős miniszter.

„A kiutasításnak nevezett jogi eljárások híve vagyok.

Ez egy közigazgatási eljárás. Ha ezek az állampolgárok nem Csongar, Kalancsak vagy Csaplinka (ukrán ellenőrzőpontok – a szerk.) keresztül jutottak el Krímbe, az azt jelenti, hogy illegálisan tartózkodnak Ukrajna területén. Ennek következménye, mint másutt a civilizált világban, a kitoloncolás lesz” – idézte Reznyikov szavait a Podrobnosti.ua hírportál.

Hírdetés

A tisztviselő szerint a Kreml hivatalos politikája az volt, hogy Oroszországból bevigye a lakosságot az elfoglalt területekre. 

Hozzátette: a hivatalos ukrán határokat megkerülve a helyi lakosság asszimilálódik és kiszorul. Információink szerint félmillió polgárról van szó, és ez ellentétes a nemzetközi joggal.

Olekszij Reznyikov még 2021 februárjában kijelentette, hogy Ukrajna nem fogja megsérteni a humanitárius jogokat.

„Mindenkinek lehetősége lesz szabadon dönteni. Ha legálisan akarnak Ukrajna területén élni, felvehetik az ukrán állampolgárságot vagy hontalan személyként élhetnek. De úgy is dönthetnek, hogy visszatérnek történelmi szülőföldjükre” – mondta a miniszterelnök-helyettes.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »