Rettegnek, hogy a Mein Kampf olvasása pont az ellenkező hatást váltja ki

Rettegnek, hogy a Mein Kampf olvasása pont az ellenkező hatást váltja ki

Hadd rettegjenek persze, mondhatnók. Ilyen a természetük azoknak, akik véleményterroristákként uralják jóformán az egész világot. Azaz csak látszólag. De lássuk, miről van szó!

A Der Spiegelre hivatkozva a 444.hu még karácsony előtt hírnek eresztette, hogy a januárban hivatalosan, tetemes kommentárokkal megjelenő Mein Kampf kettős hatást váltott ki a németországi baloldal köreiben. Egyesek szerint beleépítendő a tananyagba, hogy lássák a diákok, milyenek a „rasszista ideológiák gyökerei”. Mások szerint viszont „a tantervbe emeléssel pont a szándékukkal ellenkező hatást érnének el”.

Hírdetés

Nagyszerű! Mindig azok félnek, akinek félnivalójuk von, tehetnők hozzá. És tényleg. Mert kérdezem tisztelettel: akadt-e a nevezett mű első megjelenése óta bárki is a balfertályon, aki egyszerre is górcső alá vette volna bármelyik sorát is?

Lehet óbégatni időtlen időkig, egy azonban biztos. Azon balfertályiak, akik az „ellenkező hatás”-tól rettegnek, tudnak azért valamit. Ők igenis olvasták a művet. Tudják, hogy nem képesek megcáfolni. Csak éppen a végkövetkeztetést képtelenek levonni. Ami nem más, mint hogy ideje lenne lelépniük a véleményformálás színpadáról. Ha megjelenik egy ilyen mű, érzik, hogy végük van.

A szerény hírcikk bizony nagyon is fontos üzenete, hogy azokkal, akik egy könyv megjelenésétől rettegnek, ahelyett, hogy tételesen megcáfolnák, valami nagyon nagy baj van. Pláne, ha nem is akarnak abból kigyógyulni.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »