Rengeteg UFO-t észleltek Ukrajna felett

Rengeteg UFO-t észleltek Ukrajna felett

Az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Fő Csillagászati Obszervatóriumának új jelentése szerint a Kijev feletti égbolton nyüzsögnek az azonosítatlan repülő objektumok (UFO). A jelenségre egyelőre nem találtak tudományos magyarázatot. Nem vicces álhírről van szó, nem is drónokról. Valódi tudósok foglalkoznak a jelenséggel – írja az Origo.

Az ArXiv weboldalon közzétett – egyelőre nem lektorált – tanulmányban professzionális csillagászok egy csoportja Kijev és a környező települések feletti nappali égboltot vizsgálta. A cél a nehezen látható objektumok megfigyelése volt. A jelentés szerint speciálisan kalibrált kamerák segítségével két meteorológiai állomásnál, Kijevben és a mintegy 120 kilométerre délre fekvő Vinarivka faluban több tucat különös objektumot figyeltek meg.

A Live Science portál által idézett szakértők szerint ezeket az objektumokat nem lehet megmagyarázni egyetlen tudományosan ismert természeti jelenséggel sem.

A kormányzati szervek az ilyen jellegű objektumokat „azonosítatlan égi jelenségeknek” (UAP) nevezik.

Hírdetés

“Jelentős a száma azoknak az objektumoknak, amelyeknek a természetére egyelőre nincs magyarázatunk. Mindenhol látjuk őket”

írták a jelentés készítői.

A tanulmány szerzői nem bocsátkoztak találgatásokba arról, mik is lehetnek ezek a titokzatos objektumok, csupán a megfigyelések eredményét és az ehhez szükséges módszertant ismertették.

Hivatalosan sem az amerikai Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI), sem az ukrán jelentések nem vetik fel a földönkívüli látogatók lehetőségét.

origo.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »