Rengeteg hazai cég tervezi a mesterséges intelligencia használatát

Rengeteg hazai cég tervezi a mesterséges intelligencia használatát

Az is kiderült, mennyien használnak már most ilyesmit.

A cégek 15 százaléka már használ mesterséges intelligenciára épülő megoldásokat, és minden ötödik tervezi ilyen szoftver bevezetését a hatékonyság növelése érdekében – derül ki a profession.hu felméréséből, melyben 197 vállalatot kérdeztek meg.

A válaszadók 62 százaléka nyilatkozott úgy, hogy még sosem használt, míg negyedük nem tudja, hogy használt-e már MI alapú megoldást.

  • A tapasztalattal rendelkezők a ChatGPT-t említették spontán módon.
  • A támogatott kérdésfeltevéskor azonban jóval többen jelezték, hogy használtak már beszéd- és arcfelismerő rendszert,
  • drónt,
  • virtuális asszisztenst,
  • robotot,
  • képelemző szoftvert vagy
  • önvezető autót.

Hírdetés

Mindössze 3 százalék volt azok aránya, akik nem alkalmaztak még semmilyen MI alapú megoldást.

A felmérésből kiderül: a megkérdezettek 4 százaléka alkalmazott már a munkaerő toborzásnál mesterséges intelligenciát, és erről kedvező tapasztalatokat szereztek: lerövidíti a toborzásra szánt időt, segíti az objektív döntéshozatalt. A válaszadók az MI nyújtotta lehetőségeket elsősorban a toborzási kampányok tervezésében (72 százalék) és kiértékelésében (85 százalék) tudják elképzelni. A megfelelő jelöltek megtalálásához 77 százalék használná, míg az álláshirdetés megírásához 64 százalék, a minőségi jelöltek kiválasztásában pedig 53 százalék – ismertette a profession.hu a kutatás eredményét.

A profession.hu Magyarország leglátogatottabb tematikus állásportálja, 2022 negyedik negyedévéig több mint 1,2 millió munkakereső regisztrált az oldalon.

Nyitókép: Pixabay.com

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »