Rendőrkézen az internetes csaló

Rendőrkézen az internetes csaló

Rendőrkézen az internetes csaló

Az egész országban követett el bűncselekményeket az a törökszentmiklósi féri, akit eddig 37 rendbeli csalás elkövetése miatt hallgattak ki gyanúsítottként a szekszárdi rendőrök.

Hírdetés

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya büntetőeljárást folytat K. Zs. 21 éves törökszentmiklósi lakos ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, valamint üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt.

A férfival szemben egy tolna-mözsi lakos feljelentése alapján indult eljárás, akit először 2018. július 25-én hallgattak ki gyanúsítottként a Tolnai Rendőrőrs nyomozói. 

A büntetőeljárás során adat merült fel arra, hogy a tolna-mözsi személy sérelmére elkövetett csaláson kívül 2017. október 25-e és 2019. január 21-e között még legalább 36 alkalommal kínált eladásra értéktárgyakat a törökszentmiklósi férfi, amelyek árát átvette, azonban a megvásárolt termékeket a vevők részére nem küldte el.

Az eljárás során megállapítást nyert az is, hogy K. Zs.-t 2018. július 13-án jogerősen elítélték egy általa 2016 novembere és 2018 februárja között az ország különböző pontjain elkövetett, 11 rendbeli internetes csalássorozat miatt.

A férfit a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai eddig 7 rendbeli csalás bűntett és 30 rendbeli csalás vétség elkövetésével gyanúsították meg. A bűncselekményekkel közel másfél millió forint kárt okozott. 

K.Zs.-t őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfit a Szekszárdi Járásbíróság 2019. február 20-án letartóztatásba helyezte.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »