Rendkívüli adóbónusz fogja segíteni a hiteltörlesztőket

Rendkívüli adóbónusz fogja segíteni a hiteltörlesztőket

Rendkívüli adóbónusz fogja segíteni azokat a jelzáloghitel-törlesztőket, akiknek 2023-ban emelkedett a hitelük törlesztőrészlete.

Az adóbónuszt az ez évre vonatkozó adóbevallásban vagy éves elszámolásban lehet majd érvényesíteni. A jövő évtől kezdődően pedig az új jelzáloghitelek esetében javulnak a fiatalok számára a meglévő adóbónusz igénybevételének feltételei.

Ez a Pénzügyminisztérium (MF) több, a lakáshitel-törlesztések támogatásával kapcsolatos törvénymódosításából következik, amelyet pénteken hagyott jóvá a parlament. A javaslatot gyorsított eljárásban tárgyalták.

Hírdetés

Az igénylés feltétele, hogy az előző adózási időszakra vonatkozó éves adóköteles jövedelem összege ne haladja meg a Szlovákiában alkalmazott munkavállaló havi átlagbérének 1,6-szorosát, miközben az adóalany nem adhatja bérbe az ingatlant.

Az új, azaz 2024. január 1-je után megkötött jelzáloghitel-szerződésekre a jelenlegi adóbónusz módosított feltételei vonatkoznak majd. A cél a fiatalok lakhatásának támogatása. A Pénzügyminisztérium jövőre több mint 15 millió eurót szán ezekre a változtatásokra. A törvény 2024. január 1-jén lép érvénybe.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »