Rendhagyó keresztút a párkányi szent Imre plébánia templomban

Rendhagyó keresztút a párkányi szent Imre plébánia templomban

Már több éves hagyománya van, hogy az Érsekvadkerti Gitáros Zenekar, az „ÉGiz” nagyböjt folyamán, Érsekvadkerten kívül más településeken is elénekli a Sillye Jenő Keresztút c. oratóriumát.

Vasárnap, március 19-én délután Párkányban a szent Imre plébánia templomban került sor a Keresztút bemutatására.

Szádoczky Bálint a zenekar szakmai vezetője, aki egyben gitárosa és énekese is az ÉGiz-nek. Elmondta, hogy 2015-óta már öt ízben sikerült Sillye Jenő keresztútját elvégezniük.

A húsvéti időszakban öröm utat szerveznek a keresztutak mintájára, szentségimádást végeznek, rendre bekapcsolódnak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szentségimádási felhívásaiba is. Több keresztelőn és nászmisén is énekeltek már.

Hírdetés

A gitáros zenekar számos alkalommal adott rövid műsort a hősök napjára, (a világháborúk áldozatainak emlékére), augusztus 20-ára vagy épp a Trianon-emlékmű avatására.
Szoros kapcsolatot ápolnak a balassagyarmati Don Bosco zenekarral, valamint az ipolyszalkai Vox Iuvenilis énekkarral. Az ipolyszalkai énekes csapat 2017-óta az összes keresztúti ájtatosságba bekapcsolódik – mondta el az ÉGiz vezetője.

A keresztút végén Dr. Fóthy Zoltán esperesplébános köszönte meg a zenekar színvonalas előadását, belefoglalva a hit és keresztény kultúránk fontosságát a mindennapi életünkben.

A rendhagyó keresztút elvégzésével, olyan élményben lehetett részünk, amelyet teljes mértékben a húsvéti ünnepkör ihletett, és amely segített nekünk ráhangolódni közelgő ünnepre.

(Bréda Tivadar/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »