Remišová a TA3-ban: Míg az előző kormány 96 eurót, mi 300 eurót adtunk a kétgyermekes családnak

Remišová a TA3-ban: Míg az előző kormány 96 eurót, mi 300 eurót adtunk a kétgyermekes családnak

A példaként felhozott kétgyermekes család ráadásul a 300 fölött még további 120 eurót kaphat, amennyiben sikerül elfogadni a szakkörök támogatását.

A kormány alelnöke és a Smer parlamenti képviselője találkozott egymással a TA3 vasárnap délelőtti, A politikában című vitaműsorában. Veronika Remišová (Za ľudí) a műsorban elmondta, hogy az ellenzék hülyének nézi az embereket, hiszen azt az érzetet keltik, mintha kormányváltással a háború, energiaválság, infláció azonnal elmúlna.

Richard Takáč (Smer) szerint az, hogy az állami támogatáspolitika nem működik, a kormány felelőssége. Mi vagyunk Európa egyetlen országa, mely nem segíti a polgárokat. Ezért a felelősséget nem az ellenzék viseli.

Takáč szerint indítékok vannak arra, hogy a Hlas, az  SaS és a független progresszív értékrendű képviselők már a jövőbeli koalíciós együttműködést jelzik, akik közösen írták alá Matovič leváltásának kezdeményezését-

“Mi összefogunk az ördöggel is az emberek érdekében”

–  mondta az előrehozott választások kapcsán szervezett tüntetések margójára, melynek kapcsán közös videókat, naggyűléseket készítenek a Smeresek a szélsőjobbos, fasiszta Republika nevű párttal.

Hírdetés

A jövőbeli koalíciós együttműködés kapcsán ugyanakkor hozzátette, hogy ehhez a szociális és fasisztaellenes pillérnek kell teljesülnie a Republika részéről.

Remišová ezt skizofrén álláspontnak nevezte.

“Ne nézze hülyének az embereket. Azt hiszi, hogy új kormány esetén elmúlik a háború, eltűnik az infláció és nem lesz energiaválság sem? De igen. Annyi különbséggel, hogy míg önök 96 eurót adtak havonta a kétgyermekes családoknak, mi 420 eurót adunk havonta”

– érvelt Remišová, aki szerint a partizánok forognak a sírjukban, hogy a Smer a fasisztákkal együtt ünnepli a fasisztaellenes Szlovák Nemzeti Felkelést – jegyezte meg Remisova.

A műsorban elhangzott az is, hogy a Smer által példaként felhozott Csehországban ugyan ársapkát vezetnek be az energia és villanyáramra, csakhogy ez az ársapha a gáz esetében háromszor, a villany esetében kétsze drágább, mint nálunk.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »