Rehabilitálhatjuk a denevért? Nem is Kínából indult a koronavírus?!

Rehabilitálhatjuk a denevért? Nem is Kínából indult a koronavírus?!

A világ egyik vezető járványtani szaktekintélyének tartott kutató szerint egyáltalán nem meggyőzőek a bizonyítékok azzal kapcsolatban, hogy Kínából indult volna a koronavírus. 

Dr. Tom Jefferson a brit Telegraph-nak adott interjújában úgy fogalmazott, a vírus évek óta jelen lehetett már, nyugvó állapotban „várta” az alkalmat, mire tavaly év végén felbukkanhatott. A nemrégiben Spanyolországban talált minták, melyek 2019 első negyedévéből való, Jefferson kijelentéseit látszanak igazolni.

Európától Dél-Amerikáig szennyvízminták tucatjaiból került elő az új típusú koronavírus, állítja a kutató, ezek mindegyike korábbi mint az első, Wuhanban begyűjtött minták.

Hírdetés

Egy Olaszországban elvégzett kutatás Torino csatornáiból decemberben vett mintákban felfedezte a Sars-CoV-2 vírust, Brazíliában is megtalálták a vírust, 2019 novemberében begyűjtött vízmintákban. A vírus legkorábbi megjelenését 2019 tavaszára teszik, bár annak szakmai bírálata még várat magára, a barcelonai vizsgálatok hitelesnek tűnnek.

A kutató szerint a koronavírussal kapcsolatos legérdekesebb kérdés jelenleg az, milyen módon terjedhetett szét a nagyvárosokban. Jefferson szerint feltűnő, mennyire jól „boldogul” a vírus az élelmiszeripari telepeken, vágóhidakon, ez arra utal, korábban nem ismert útvonalakon terjedhet, szennyvízcsatornák és közös használatú mellékhelyiségek lehetnek terjedésének fő médiumai.

Jefferson elképzeléseit igazolni látszik a június végén, egy németországi húsgyárban felfedezett járványgóc. A Rheda-Wiedenbrückben működő sertésfeldolgozóban ezres nagyságrendben regisztráltak új fertőzötteket.

Dr. Tom Jefferson kifejezetten megosztó figura, az influenzaoltásokkal kapcsolatban kifejtett nézeteit számos kutató bírálta, Jefferson ugyanis azt állítja, a legtöbb vonatkozó kritikai kísérletet rosszul értékelték ki, így az influenzaoltások nagy része teljesen használhatatlan. A fiatalokat pedig teljesen felesleges beoltani, lévén minimális az esélye, hogy az influenza súlyosabb tüneteket okozzon náluk. Az RT még azt is megemlíti Jeffersonról, a tudományos konferenciákon gyakran egyedül ül, alig beszélget vele valaki. Azzal pedig különösen sok ellenséget szerzett magának, hogy, még bőven a koronavírus-járvány előtt, bírálta azt a gyakorlatot, amely szerint a legtöbb idős embernél influenzának tudják be az összes, légzőszervi leállás miatt bekövetkezett halálesetet. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »