Régi és új vezetőedzők a vívóknál

Régi és új vezetőedzők a vívóknál

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöksége kedden a szakmai testület javaslata alapján kijelölte a fegyvernemi válogatott vezetőedzőket.

A felnőtteknél a hatból két szakágban maradt az eddigi tréner, a férfi párbajtőrözőket a jövőben is – a csapatot olimpiai bajnoki címig vezető – Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi tőrözőket pedig Szirmai Benedek irányítja.

A többi csapatnál új szakember került a válogatott élére. Férfi kardban a világ legjobb bírójának megválasztott, eddig a kadett férfi kardcsapat keretedzői posztját betöltő Kósa Miklós lett a vezetőedző, míg a nőknél Pusztai Liza trénere, Ravasz Etele, aki Gárdos Gábor helyét veszi át. A női párbajtőrözők vezetőedzője Csobó Dominik, a női tőrözőké pedig a portugál Marco Goncalves lett.

Hírdetés

Valamennyi szakember megbízása kettő plusz kettő évre szól.

A szövetségi kapitányi poszt sorsa már egy hete eldőlt, amikor az egyedüli pályázó, a szakvezetői pozíciót eddig is betöltő Boczkó Gábor kapott újra bizalmat.

A változásokról az InfoRádió Szetey Andrást, a Magyar Vívó Szövetség kommunikációs igazgatóját kérdezte, az interjút alább meghallgalthatják.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »