Ráž közlekedésügyi miniszter szerint emberi mulasztás okozhatta a vonat és autóbusz összeütközését

Ráž közlekedésügyi miniszter szerint emberi mulasztás okozhatta a vonat és autóbusz összeütközését

Jozef Ráž közlekedésügyi miniszter utalt rá, hogy valószínűleg emberi mulasztás a felelős a vonat és az autóbusz ütközéséért, melynek során hét személy életét vesztette, öten pedig megsérültek.

Az Érsekújvár melletti balesetet valószínűleg emberi tényező hibája okozta – mondta Jozef Ráž közlekedési miniszter. A vonat olyan vágányon haladt, ahol elmondása szerint semmi keresnivalója nem lett volna. Ugyanis vágányzár volt rajta. A csütörtöki balesetben heten haltak meg.

„Valakinek észre kellett volna vennie, de nem tette”

– mondta a miniszter.

A Vasúttársaság vezérigazgatója, Alexander Sako hozzátette, hogy a vasúti átkelőnél felemelkedett a sorompó, a buszsofőr pedig előremozdult a járművel. Mivel azonban a vonat olyan vágányon haladt, amely üzemen kívül volt, a a rendszer nem jelezte az átkelőhelyre való érkezését a vonatnak.

Hírdetés

„Előzetesen tényleg úgy tűnik, hogy a vonat egy lezárt vágányon haladt” – tette hozzá Alexander Sako.

A miniszter kizárta, hogy az átkelőnél műszaki hiba történt. Megerősítette, hogy a vasúttársaság részéről valaki „olyan vágányra engedte a vonatot, mely üzemen kívül volt helyezve.”

Elmondása szerint három nyomozócsoport kezdte el kivizsgálni a pontos okokat: a Közlekedési Minisztériumtól, a ŽSR-től és a ZSSK fuvarozótól.

A témáról itt, itt és itt írtunk bővebben.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »