Rakétatámadás ért egy amerikai hajót az Ádeni-öbölben

Rakétatámadás ért egy amerikai hajót az Ádeni-öbölben

2024. 01. 16.

Sarea tábornok bejelentette, hogy a jemeni haditengerészet rakétatámadást hajtott végre egy amerikai hajó ellen az Ádeni-öbölben.

A jemeni fegyveres erők szóvivője, Yahya Sarea tábornok hétfőn felolvasott egy közleményt, amely bejelenti, hogy a jemeni haditengerészet rakétatámadást hajtott végre egy amerikai hajó ellen az Áden-öbölben válaszul a Jemen elleni amerikai-brit agresszióra.

A Gázai övezetben élő elnyomott palesztin nép támogatására, akik még mindig a cionista entitás legrosszabb mészárlásainak vannak kitéve, és válaszul a hazánkat ért amerikai-brit agresszióra, a jemeni fegyveres erők haditengerészetének segítségével A Mindenható Allah katonai műveletet hajtott végre egy amerikai hajó ellen az Ádeni-öbölben, számos alkalmas haditengerészeti rakétával, pontos és közvetlen találatot ért el – olvasható a közleményben.

Sarea tábornok megerősítette, hogy az országunk elleni agresszióban részt vevő összes amerikai és brit hadihajót a jemeni fegyveres erők ellenséges célpontnak tekintik erőink célbankján belül.

Hírdetés

“A jemeni fegyveres erők megerősítik, hogy az amerikai és brit támadásokra elkerülhetetlen a válasz, és minden új agresszió nem marad válasz nélkül és büntetlenül.”

A közlemény hozzátette, hogy a Jemeni Fegyveres Erők folytatják hadműveleteiket, és érvényre juttatják azt a határozatot, hogy megakadályozzák az izraeli hajózást az Arab- és a Vörös-tengeren az agresszió megszűnéséig és a palesztin népet ért blokád feloldásáig a Gázai övezetben.

A jemeni fegyveres erők biztosítják a kereskedelmi mozgás folytonosságát az Arab- és a Vörös-tengeren minden célállomás felé, kivéve a megszállt Palesztina kikötőit, és elkötelezettek minden védelmi és támadó intézkedés meghozatala mellett, amely jogukban áll az amerikai-brit agresszióval szembeni védekezésre és szembenézésre. arra a következtetésre jutott.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »