Radikális harcosok ezrei tolonganak már Európában?

Radikális harcosok ezrei tolonganak már Európában?

Egy szíriai iszlám államos azt állítja, az embercsempészek folyamatosan szállítják a szélsőségeseket a kontinensre. Céljuk egy európai kalifátus létrehozása és terrorcselekmények elkövetése.

Az Iszlám Állam több mint 4000 harcosát csempészték már be nyugat-európai országokba ártatlan menekültként, állítja egy magát az IÁ szolgálatában állónak nevező szíriai férfi. A Buzz Feednek névtelenül nyilatkozó szélsőséges állítása szerint az akció egy nagyobb terv része csupán, melynek során le akarnak sújtani azokra az országokra, melyek részt vesznek a Szíria elleni légicsapásokban. Ehhez – mint mondja – csak segítséget jelent, hogy az európai államok egy része nagylelkűen fogadja a migránsokat. – A törökországi Izmirből és Merszinből több ezer militáns IÁ-s tart Olaszország felé – mondja a férfi, hozzátéve: „az az álmunk, hogy ne csak Szíriában legyen kalifátusa az Iszlám Államnak, ez az egész Föld tartozzon alánk”.

Hírdetés

Az Express brit lap több török embercsempészt is megkérdezett a fentiek kapcsán, de legtöbben visszautasították, hogy ők szélsőségeseket szállítanának. Egyikük viszont elismerte, hogy nemrégiben közel egy tucat IÁ-harcost juttatott át Európába.

A török külügyminisztérium szintén név nélkül megszólaló illetékese kijelentette: a kormány minden rendelkezésére álló eszközzel harcol az Iszlám Állam és az embercsempészet ellen.

Abu Mohammed al-Adnani, az IÁ szóvivője korábban arra szólította fel a Nyugat-Európában élő muszlimokat, hogy kövessenek el merényleteket, ahol csak tudnak, csakúgy mint korábban Belgiumban, Ausztráliában és Franciaországban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »