Rácz Zsófia nem marad helyettes államtitkár

Rácz Zsófia nem marad helyettes államtitkár

Ha nem is bombaként, legalábbis titkolt örömujjongással teli petárdapukkanásokkal övezve robbant a hír, hogy Novák Katalin üdvöskéje az inkább csinos, mint okos Rácz Zsófia távozik posztjáról. Már kinevezése is minimum botrányos volt, hisz törvénymódosítással kellett a bársonyszékbe ültetni a kisasszonyt, aki tudvalevőleg a pozíciót betöltéséhez szükséges végzettséggel nem rendelkezett. Marginálisan megjegyzendő, hogy a regnálása 3 éve alatt sem sikerült megszereznie a kívánt passzust.

A felettébb dekoratív, modellként inkább elképzelhető, “ifjúságpolitikával” (nem) foglalkozó, hatalmas bérezéssel rendelkező Zsófia tipikus esete a “kis léptékben is, de hatékonyan adjunk teret a nőknek a különböző hatalmi pozíciókban” című történetnek. Kvótanő mivolta mellett mellesleg remek megtestesítője a mindenkori rendszer bratyizós, sógorkomás, állást megszerző példányának is.

Hírdetés

Talán nem hagy maga után nagy űrt, hisz intézkedéseiről, terveiről senki nem hallott, áldozatos munkája viszont meghozza a gyümölcsét, hiszen ahogyan Ő fogalmaz: “nem megy messzire”. A fenyegetésnek is beillő sejtelmes kijelentése aggodalomra ad okot, és ha karrierjét mégis külföldön folytatná, talán jobban járna kis hazánk. Bízva abban, hogy ezt a homokszemet is kidolgozza a rendszer magából, további sok sikert kívánok, barátinak nem nevethető üdvözlettel!


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »