Rácsapott egy erőszakoskodó nő kezére Ferenc pápa szilveszterkor

Szilveszter estéjén Ferenc pápa miután hálaadó szertartást vezetett a Szent Péter bazilikában, a hagyományoknak megfelelően köszöntötte a Vatikánba érkező zarándokokat a Szent Péter téren. Az eseményt kisebb incidens zavarta meg.

A Guardian által készített felvétel szerint Ferenc pápa átsétált a téren, átnyúlt a tömeget tőle elválasztó kordonon és megsimogatta néhány gyerek kezét. Ezután elfordult a hívektől, hogy folytassa az útját, de ekkor egy nő annyira megijedt, hogy a Szentatya nem fordul hozzá, hogy megragadta a kezét és magához rántotta.

A pápa sikertelenül próbált meg kiszabadulni a szorításból, ezért rácsapott a nő kezére, majd a testőre is közbelépett. 

Hírdetés

Ferenc pápa december 31-én este hálaadó szertartást vezetett a Szent Péter-bazilikában, melynek keretében elénekelték a Te Deumot, a liturgia végén a pápa szentségi áldást adott, utána ment ki a Szent Péter térre a betlehemhez, az emberekhez.

A Szentatya homíliájában hangsúlyozta: Nem szabad félnünk a küldetéstől, és nem szabad elégtelennek éreznünk magunkat hozzá! Ne felejtsük el: Isten nem „kiválóságunk” miatt választ bennünket, hanem mert kicsinyek vagyunk és kicsinynek érezzük magunkat! 

Forrás és fotó: Guardian, Maszol

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »