Rabolt, fenyegetett, kényszerített – a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette G. Tamást

Rabolt, fenyegetett, kényszerített – a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette G. Tamást

Rabolt, fenyegetett, kényszerített – a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette G. Tamást

Az újbudai rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki két ismerősét kirabolta és megfenyegette.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. augusztus 25-én, hajnalban egy férfi tett bejelentést, hogy ismerőse megverte és elvette mobiltelefonját.

A rendőrök a helyszínen meghallgatták a férfit, aki elmondta, hogy G. Tamás Budapest XI. kerületében, az Etele téren először egy személyes sérelem miatt gázriasztó fegyvert szegezett rá, majd többször megütötte és megrúgta. Ezután megfenyegette, hogy amennyiben nem adja át mobiltelefonját, újra megveri. A férfi G. Tamás követelésének engedelmeskedett, és átadta telefonját.

Az újbudai járőrök a 21 éves budapesti G. Tamást egy órán belül egy használaton kívüli épületben elfogták. A ház átkutatásakor a rendőrök megtalálták a gázriasztó fegyvert, a sértett telefonját, valamint lefoglaltak 14 mobiltelefont, egy szerszámos ládát és egy okosórát, amelyek további bűncselekményekből származhatnak.

Az eljárás során az is kiderült, hogy a 21 éves férfi korábban, augusztus 5-én kirabolta egy másik ismerősét is, tőle a mobiltelefonját és az okosóráját vette el. G. Tamás ugyanazt a férfit augusztus 7-én megfenyegette, hogy ha feljelentést tesz a rendőrségen, akkor megöli. A nyomozók az adatgyűjtések és nyomozati cselekmények során megállapították továbbá, hogy G. Tamás nem csak ismerőseit, hanem élettársát is félelemben tartotta, a nőt kapcsolatuk alatt rendszeresen koldulásra kényszerítette.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói G. Tamást kétrendbeli rablás bűntett, kétrendbeli zaklatás vétség, valamint egyrendbeli kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »