Rábólintott a kormány és a vészhelyzeti bizottság is: megrendezik az Untoldot Kolozsváron

Rábólintott a kormány és a vészhelyzeti bizottság is: megrendezik az Untoldot Kolozsváron

Kolozsvár polgármestere is meglebegtette néhány nappal ezelőtt a fesztiválozó fiatalok előtt azt az ígéretet, hogy lesz Untold augusztusban. Emil Boc arra hivatkozott, hogy a kincses város élen jár romániai viszonylatban az átoltottságot tekintve, és nemsokára eléri az 50 százalékos küszöböt. A polgármester hozzátette, hogy az Untoldon csak beoltott személyek vehetnek részt.

Hírdetés

Csütörtökön Dan Barna nyilatkozott arról, hogy a nyári szezon egyik legjelentősebb fesztiváljának, az Untoldnak a megrendezésére rábólintott az Országos Vészhelyzeti Bizottság és a kormány is. Most már csak a fesztiválozni vágyók oltási hajlandóságától függ, hogy mekkora létszámú lesz a közönség, lévén, hogy a feltétel ugyanaz maradt: csak oltási igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be a fesztivál területére.

A sok ezres tömeget vonzó fesztivált, Barna szerint, idén is szinte maximális kapacitással lehetne megrendezni a CNSU-val (Országos Vészhelyzeti Bizottság) kötött megállapodás értelmében, ha mindenki be van oltva. Az USR-s miniszterelnökhelyettes elmondta, hogy a nyári relaxáció és a különböző rendezvények, fesztiválok ígérete – reményei szerint – egyfajta hajtóerőként fognak működni. A lakosság felmérheti, milyen kevésre van szükség ahhoz, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba. (monitorcluj.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »