Putyin Moszkvában találkozna Zelenszkijjel

Putyin Moszkvában találkozna Zelenszkijjel

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, kész Moszkvában fogadni Volodimir  Zelenszkij ukrán elnököt. Így válaszolt arra az ajánlatra, hogy Donbászon találkozzanak.

„Amint az ukrán kormány és Zelenszkij elnök javaslatát illeti, a következőket szeretném mondani. Az utóbbi időben Ukrajna jelenlegi vezetése számos olyan lépést tett,

amely tönkreteszi az orosz-ukrán kapcsolatokat.

Hírdetés

Ilyen például a Orosz ortodox egyház és annak megsemmisítéséhez való hozzáállás, az orosz nyelv és az Ukrajnában élő orosz állampolgároknak az ellehetetlenítése. Nagyon sok lépés van, amelyek miatt mi csak sajnálkozni tudunk” – mondta Putyin Alekszandr Lukasenkóval április 22-én, csütörtökön tartott találkozója során.

Hozzátette: Ha Zelenszkij elnök meg akarja kezdeni e kapcsolatok helyreállítását, akkor ezt csak örömmel fogadjuk.  

„Marad a kérdés – mit akarunk megvitatni ezen a találkozón? Ha Donbasz problémáinak megvitatásáról beszélünk, akkor először is az ukrán vezetésnek találkoznia kell az LNR és DNR „köztársaságok” vezetőivel, majd meg kell oldania a problémákat a harmadik ország képviselőivel. Ha pedig a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről beszélünk, akkor Ukrajna elnökét bármikor a számára megfelelő időpontban várjuk Moszkvában.” 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »