Putyin: megtaláljuk a módot a létesítményeiket bezáró nemzetközi vállalatok lefoglalására

Putyin: megtaláljuk a módot a létesítményeiket bezáró nemzetközi vállalatok lefoglalására

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy meg fogják találni a jogi lehetőséget arra, hogy lefoglalják azokat az Oroszországban működő nemzetközi vállalatokat, amelyek úgy döntöttek, hogy bezárják az országban működő létesítményeiket az ukrajnai hadművelet miatt.

Számos nyugati márka, köztük a McDonald’s és az Unilever is felfüggesztette vagy leállította az üzleti tevékenységét Oroszországban, részben vagy egészben a nyugati országok által kivetett szankciók hatására.

„Határozottan kell fellépnünk azok ellen, akik bezárják a termelési létesítményeiket. Semmiképpen nem engedhetjük meg, hogy a helyi orosz beszállítókat kár érje” – mondta Putyin csütörtökön egy a kormánytagokkal folytatott egyeztetésen.

Hírdetés

Külső irányítást kell bevezetni és átadni a vállalatokat azoknak, akik valóban dolgozni akarnak – mondta Putyin. „Ehhez elegendő jogi és piaci eszköz áll rendelkezésre. Nincs szükség önkényes intézkedésekre; ezekre mind jogi megoldásokat fogunk találni.”

A kormány felszólította arra, hogy biztosítsa azoknak a külföldi befektetőknek a jogi védelmét, akik úgy döntöttek, hogy továbbra is Oroszországban maradnának.

Putyin elismerte a szankciók romboló hatását a gazdaságra, de szerinte idővel alkalmazkodni fognak. Úgy látja, az ukrajnai háborútól függetlenül is bevezették volna a szankciókat.

Kijelentette, hogy Oroszország továbbra is minden szerződéses kötelezettségét teljesíti az energiaszállítás terén, utalva Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes e heti beszédére, amelyben a politikus azzal fenyegetőzött, hogy Oroszország leállíthatja az Európába irányuló gázszállítást.

(Financial Times – Portfolió nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »