Putyin elrendelte, taktikai nukleáris fegyverekkel tart hadgyakorlatot Oroszország

Putyin elrendelte, taktikai nukleáris fegyverekkel tart hadgyakorlatot Oroszország

Oroszország hétfőn közölte, hogy olyan hadgyakorlatot tart, amely a taktikai nukleáris fegyverek alkalmazásának gyakorlását is magában foglalja – írja a Reuters cikke nyomán a Telex. A gyakorlatot Vlagyimir Putyin orosz elnök azután rendelte el, hogy a védelmi minisztérium szerint nyugati tisztviselők provokatív fenyegetéseket fogalmaztak meg.

A hadgyakorlatok során a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatának előkészítését és bevetését fogják gyakorolni

– közölte a védelmi minisztérium. A katonai akcióban a déli katonai körzet rakétaalakulatai, illetve a haditengerészeti erők vesznek részt.

„A gyakorlat során egy sor intézkedést hajtanak végre a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítésének és bevetésének gyakorlására” – fogalmaztak.

Hírdetés

Az orosz védelmi minisztérium közleményében arra is kitért: Oroszország rendelkezik a világ legnagyobb nukleáris fegyverarzenáljával.

A gyakorlat célja Oroszország területi integritásának és szuverenitásának biztosítása „válaszul egyes nyugati tisztségviselők provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire az Oroszországi Föderációval szemben” – közölték.

(Címlapkép: Vlagyimir Putyin orosz államfő a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott ortodox húsvétvasárnapi szentmisén 2024. május 5-én. MTI/EPA/Kreml pool/VALERIY SHARIFULIN / KREMLIN POOL / POOL)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »