Putyin bosszúját várják Kijevben

A kurszki betörés miatt Ukrajna Vlagyimir Putyin bosszújára készül. Többek között a kormányzati épületek és a parlament elleni rakétatámadásra számítanak, ami az ukrán hadsereg orosz területre való betörésére érkezhet válaszul.

Az ukrán hadsereg szóvivője azt mondta, hogy Oroszország valami olyat akar mutatni, amivel a világ látja, hogy Kurszk nem történhet meg még egyszer, és az első eset sem marad büntetlenül – írja a Bild nyomán az Index.

Hírdetés

– Nem csak négy rakétát, hanem több százat, köztük cirkálórakétákat és ballisztikus rakétákat indíthatnak ellenünk. Ez komoly problémává válhat a légvédelmünk számára, de hiszem, hogy képesek leszünk megállítani őket – mondta a képviselő.

Az orosz terveket egy másik ukrán tisztviselő is megerősítette az AFP-nek, ám arról nincs információ, mikor csapódnak be a rakéták.

Putyin „nagyszabású provokációnak” nevezte a kurszki ukrán betörést. Maria Zaharova külügyminisztériumi szóvivő hasonlóan az ukrán katonai képviselőkhöz, kemény válaszról beszélt, amire „nem kell sokat várni”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »