Putyin a Kremlben üdvözölte Hszi Csin-ping kínai elnököt

Putyin a Kremlben üdvözölte Hszi Csin-ping kínai elnököt

Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök informális megbeszélés keretében találkozott a Kremlben hétfő délután. Várhatóan megvitatják az ukrajnai háborút – írja a TASR az AFP ügynökség jelentése alapján, amely orosz médiára hivatkozik.

A kínai elnök “kedves barátjának” nevezte Putyint, amikor üdvözölte, és a Reuters szerint Putyin viszonozta ezt a megszólítást.

„Kína óriási előrelépést tett az elmúlt években” – mondta Putyin. „Az egész világon érdeklődést kelt, de sajnos irigységet is” – folytatta Putyin a CNN amerikai televízió szerint. Ahogy a Kreml vezetője kijelentette, Oroszországnak és Kínának “sok közös érdeke és célja van”.

Szerinte az orosz fél megismerkedett Pekingnek az ukrajnai konfliktus megoldására tett javaslataival.

Hírdetés

„Tudja, hogy mindig készek vagyunk a tárgyalásokra. Mindegyik kérdést meg fogjuk vitatni, beleértve az Ön javaslatait is”

– mondta Putyin.

A kínai vezető saját szavai szerint meg van győződve arról, hogy az oroszok támogatni fogják Putyint a jövő évi elnökválasztáson. „Vezetésének köszönhetően Oroszország jelentős előrelépést tett a jólét felé. Biztos vagyok benne, hogy Oroszország polgárai határozottan támogatni fogják Önt jó erőfeszítéseikben” – mondta Hszi Csin-ping.

Mindkét ország úgy jellemezte Hszi háromnapos oroszországi látogatását, mint lehetőséget “határok nélküli barátságuk” elmélyítésére. A hétfői informális találkozóra a delegációk részvétele nélkül kerül sor, a hivatalos találkozót kedden tervezik.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »