Püspöki látogatás a dombóvári katolikus óvodában

Püspöki látogatás a dombóvári katolikus óvodában

Június 4-én délelőtt Felföldi László pécsi megyéspüspök a dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvodába látogatott.

Tóthné Károly Mónika, az intézmény vezetője köszöntötte Felföldi László püspököt. Az óvodalátogatáson Hegedüs János plébános, püspöki biztos is jelen volt.

A Napocska csoportos óvodások köszöntő énekeit, verseit követően a német nemzetiségi Holdacska csoportba járó gyerekek táncát, majd az óvoda magyar néptánccsoportjának népi gyermekjátékait tekinthették meg a vendégek.

A főpásztor, miután bejárta az épületét, személyes beszélgetés keretében ismerkedett meg az intézmény dolgozóival, az ott folyó nevelési munkával, terveikkel. Kifejezte, érezhetően áthatja az óvoda légkörét az dolgozói közösségét jellemző összefogás, a gyerekekért való őszinte tenni akarás és szeretet.

Hírdetés

A dombóvári nevelési intézmény 2016 szeptemberében került a Katolikus Egyház, a Pécsi Egyházmegye fenntartásába. A pedagógusok a keresztény alapértékek óvodai nevelésükbe való beépítésével alapozzák meg a kisgyermekek erkölcsi értékrendjét.

A nevelői közösség törekszik a szeretetteljes, elfogadó, érzelmi biztonságot nyújtó, családias légkör kialakítására, mely a gyerekek harmonikus fejlődésének elengedhetetlen feltétele. Játékokkal, sok verssel, mesével, dallal, sétákkal, kirándulásokkal fedezik fel a körülöttük lévő teremtett világ színes csodáit; a pedagógiai program fontos eleme a hagyományőrzés, mely magában foglalja a német nemzetiségi kulturális nevelést is.

A főpásztorral való személyes találkozás megerősítette a nevelőket a keresztény értékek közvetítésének fontosságában, útravalót, iránymutatást és lelki feltöltődést adott számukra a további feladatok elvégzéshez – fogalmazta meg beszámolójában Királyné Lukács Gyöngyi óvodapedagógus.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »