Prostitúciós tevékenységre adott bérbe ingatlanokat

Prostitúciós tevékenységre adott bérbe ingatlanokat

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arányosnak tartja annak az orosházi férfinak a büntetését, aki prostitúciós tevékenység folytatására adott bérbe ingatlanokat. 

Az ügyben a Gyulai Törvényszék járt el a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádirata alapján.

Hírdetés

Az ítélet szerint az orosházi férfi a szülei tulajdonát képező cég alkalmazottjaként ingatlanok hasznosításával, bérbeadásával foglalkozott. Megismerkedett egy prostitúciót folytató, illetve ilyen tevékenység végzéséhez mások számára nőket megszerző nővel. A férfi ezt követően a nőnek több ingatlant is bérbe adott prostitúciós tevékenység folytatásához, majd két külföldi vendége számára a nő közbeiktatásával szerzett prostituáltakat.

A cselekményét beismerő vádlottat a Gyulai Törvényszék folytatólagosan elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette, 2 rendbeli kerítés bűntette miatt 1 év és 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá vele szemben vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet ellen a vádlott és védője egyaránt enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a védelmi fellebbezéseket alaptalannak tartotta, a nem jogerős ítélet helybenhagyására tett indítványt. A főügyészség úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott döntésében helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a cselekményeit helytállóan minősítette, és a kiszabott büntetés megfelelően igazodik a terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »