Prostituáltat futtató emberkereskedő ellen emeltek vádat – verte, fenyegette a „szerelmét”

Prostituáltat futtató emberkereskedő ellen emeltek vádat – verte, fenyegette a „szerelmét”

Prostituáltat futtató emberkereskedő ellen emeltek vádat – verte, fenyegette a „szerelmét”

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntettemiatt vádat emelt egy férfi ellen, aki a vád szerint Kecskeméten a kiszolgáltatott helyzetét kihasználva veréssel és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerített egy lányt, az ebből származó jövedelmét pedig elvette.

A vádirat szerint a fiatal kecskeméti lány az általános iskola befejezése után a családjával élt, nem tanult tovább. 17 évesen egy családi veszekedést követően elköltözött otthonról és ismerősöknél lakott, kiszolgáltatott helyzetbe került. 20 évesen, 2015 februárjában, egy szórakozóhelyen ismerkedett össze a vádlottal. A lány a büntetett előéletű férfi családjához költözött, beleszeretett a vádlottba. A férfi azonban csak színlelte a szerelmet, a célja a kiszolgáltatott sértett kihasználása volt.

Hírdetés

A vádlott rövid időn belül közölte a sértettel, hogy a megélhetésük érdekében prostituáltként kell dolgoznia Kecskeméten. Kijelentette, hogy nincs választási lehetősége, vagy „dolgozik”, vagy megveri. A sértett azt hitte, hogy idővel jobb lesz a helyzete és a vádlott nem fogja bántani. A lány 2015 februárjától prostituáltként szexuális szolgáltatást nyújtott, az árakat is a vádlott határozta meg és a sértettnek a teljes keresményét át kellett adnia a férfinek.

A vádlott többször bántalmazta, tenyérrel testszerte megütötte a sértettet, ha nem keresett elég pénzt. A vádlott akkor is bántalmazta a lányt, amikor már nem akarta folytatni a prostitúciót. A lány többször próbálta elhagyni a vádlottat, de a férfi minden alkalommal utána ment, megverte és visszavitte a házába.

A sértett ellen többször szabálysértési eljárás is indult, valamint a vádlott által elvárt napi bevétel megszerzése miatt bűncselekményt is elkövetett. Utóbbi miatt a lány 2015 szeptemberében letartóztatásba került, majd a bíróság elzárást szabott ki vele szemben. 2016 júliusában, a szabadulásakor a vádlott várta. A lány elhitte neki, hogy megváltozik, ezért ismét a vádlotthoz költözött. Néhány nap után azonban minden ugyanúgy folytatódott: a férfi prostitúcióra kényszerítette, valamint verte és fenyegette, ha nem keresett elég pénzt.

A napi elvárt kereset megszerzéséért a sértett újból bűncselekményeket követett el, ezúttal a „kuncsaftjai” sérelmére. Emiatt 2016 októberében ismét börtönbe került, így a vádlott nem tudta folytatni a kizsákmányolását. A vádlott az évek alatt legalább 1 000 000 forint jövedelemre tett szert a bűncselekmény által.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség minősített emberkereskedelem bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész indítványozta az emberkereskedelemmel szerzett vagyon elkobzását is.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »