Privátkopó

Privátkopó

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság ismételten letartóztatta azt a férfit, aki szabadulása után újra megzsarolta korábbi sértettjét.

Hírdetés

Az 51 éves férfi ellen folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt folytat nyomozást a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság. A gyanúsított több hónapig letartóztatásban volt, majd egy korábbi szabadságvesztését töltötte le a büntetés-végrehajtási intézetben.

Amikor 2023. március 13-án szabadult, szinte azonnal visszatért korábbi sértettjéhez, akinek azt állította, hogy a birtokában lévő iratok szerint hamis tanúzás miatt kellene felelnie, de ő 40 000 forintért elintézi, hogy a férfi mentesüljön a büntetés alól.

Később többször visszatért – volt, amikor a bezárt kerítésen éjjel átugorva, a sértett akarata ellenére – a sértett ingatlanára és közölte, hogy változás történt, bár 6 évet kellene „ülnie” a férfinek hamis tanúzásért, de azt a bíróság fél évre mérsékelte, amint viszont leül helyette, ha kap újabb 20 000 forintot, de ha ezt nem kapja meg, a férfinek börtönbe kell mennie.

A sértett mindkétszer megijedt és azért, hogy ne kelljen a börtönbe mennie, átadott a gyanúsítottnak a kért összegeket, összesen 60 000 forintot.

A továbbra is folyamatban lévő büntetőeljárásban a gyanúsítottat így egy újabb, folytatólagosan elkövetett zsarolás, valamint éjjel elkövetett magánlaksértés miatt is felelősségre vonják.

Az ügyészség indítványával egyezően a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra – újra – elrendelte a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »