Prigozsin üzent Vucsicsnak: „fölöslegesen hisztériázik”

Alexander Vucsics szerb elnök nemrégiben kelt ki az orosz Wagner csoport tevékenysége miatt, amikor tudtára jutott, hogy a Bahmut környékén tevékenykedő zsoldosok kötelékében szerb önkéntesek is szolgálatot teljesítenek. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner alapítója Telegramon üzent az elnöknek – írja a CNN nyomán a Portfólió.

A zsoldosvezér nem tagadta azt, hogy korábban szerb nemzetiségű fegyveresek is szolgáltak a Wagner kötelékében:

Vucsics fölöslegesen hisztériázik, jelenleg nincsenek szerbek a Wagnerben, az utolsó két hónapja elhagyta Ukrajnát, aki mást állít, az hazudik.

Korábban az interneten több olyan felvétel is megjelent, amelyen egyértelműen szerb önkéntesek voltak láthatók a Wagner kötelékében, ugyanakkor igaz az, hogy az elmúlt hónapokban nem érkezett információ arról, hogy a katonák még mindig Ukrajnában lennének.

#Russian-state news outlet RIA Novosti released a video claiming to show #Serbian volunteers training to be mercenaries under Russian-aligned #Wagner PMC (Private Military Company) Group, shown preparing to fight in the #Ukrainian Oblast of #Zaporizhzhia. pic.twitter.com/nppK0QVqXz

Hírdetés

— OurWarsToday (@ourwarstoday) January 21, 2023

Vucsics elmondta, hogy azokat a szerbeket, akik beállnak a Wagner kötelékébe, hazatérésükkor le fogják tartóztatni.

A szerb elnök kommentárja akkor érkezett, amikor kiderült, hogy az orosz Russia Today hírportál szerb nyelvű aloldalán megjelent egy toborzásról szóló cikk, melyet a Wangner csoport jegyzett.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »