Prigozsin segítséget kér: ellentámadástól és bekerítéstől tart

Nyílt levélben kérte az orosz védelmi minisztérium segítségét Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport parancsnoka, aki szerint az ukrán erők átfogó ellentámadásra készülnek Bahmut környékén annak érdekében, hogy elvágják a zsoldosokat az orosz haderő többi részétől – írja a Reuters nyomán a Portfólió.

A Wagner-vezér elmondta, hogy jelenleg a kelet-ukrajnai Bahmut közel hetven százalékát irányítják, az ukrán csapatok azonban ellentámadásra készülnek, és félő, hogy ezúttal ők kerítik be a zsoldosokat. Prigozsin nem közölte azt, hogy honnan szerezte ezeket az információkat.

Prigozhin wrote a letter to Shoigu in which he informed that soon the Armed Forces of Ukraine could cut off the Wagnerites in Bakhmut from the main group of Russian troops. pic.twitter.com/5DUOI0kNOq

— NOËL 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) March 20, 2023

Hírdetés

A hajnali órákban az ukrán csapatok valóban korlátozott támadást indítottak a Bahmuttól délnyugatra fekvő Ivanivszke fau környékén, átfogó offenzíváról azonban egyelőre nem lehet beszélni.

Prigozsin korábban rendszeresen kritizálta Szergej Sojgu hadügyminisztert, valamint az orosz hadvezetést, legutóbb éppen azért, amiért csapatai nem jutnak elég lőszerhez.

A Reuters szerint nem lehet kizárni azt, hogy a zsoldosvezér célja a nyílt levéllel az, hogy Sojgura terelje a felelősséget az orosz veszteségek miatt. Az érdemi katonai tapasztalattal nem rendelkező védelmi minisztert a háború kirobbanása óta számos kritika érte teljesítményéért.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »