Présgéppel tömbösítette az eladásra szánt kokaint

Présgéppel tömbösítette az eladásra szánt kokaint

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy budai lakásban – 2022. augusztus közepén – elfogott férfival szemben. 

Hírdetés

A vádirat szerint a Nógrád vármegyei illetőségű 64 éves férfi, 2022 áprilisától, szívességi lakáshasználóként élt egy budapesti II. kerületi lakásban, és az elfogását megelőzően a megélhetését biztosító legális jövedelemmel nem rendelkezett.

A férfi a kábítószer-terjesztői és fogyasztói körökben meglévő kiterjedt kapcsolatrendszerét kihasználva az életvitelét drogkereskedelemmel kívánta fenntartani, így 2022 nyarán ismeretlen forrásból higított kokainport szerzett be, és azt egy présgéppel tömbösítve – továbbértékesítés céljából – a lakásában készletezte.

2022. augusztus 15. napján a rendőrség a drogkereskedőt az otthonában elfogta és a kutatás során tőle a jelentős mennyiség mintegy hétszeresét elérő kokaint, valamint digitális mérleget, fóliázógépet, simítózáras tasakokat foglalt le, továbbá a lakásban megtalálták a kokain tömbösítéséhez használt, kokainnal és hígítóanyaggal szennyezett présgépet is.

A főügyészég a vádiratában a férfival szemben végrehajtandó fegyház és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »