Premier League – Conte távozik a Tottenhamtől

Premier League – Conte távozik a Tottenhamtől

Premier League – Conte távozik a Tottenhamtől Mészáros Richárd2023. 03. 27., h – 09:32

Az angol labdarúgó Premier League negyedik helyén álló Tottenham Hotspur közös megegyezéssel felbontotta vezetőedzője, Antonio Conte szerződését.

Hírdetés

 A londoni klub vasárnap késő este jelentette be az olasz szakember távozását, egyúttal közölte, hogy a szezon végéig Conte eddigi segítője, a szintén olasz Cristian Stellini irányítja az együttest. Az ő másodedzője a gárda korábbi középpályása, Ryan Mason lesz.

Antonio Conte 2021 novemberétől vezette a Spurst, mellyel az előző szezont a bajnokság negyedik helyén zárta, így a Bajnokok Ligájában szerepelhetett. A mostani idényben hullámzóan játszott a csapata, a Premier League-ben ugyan negyedik helyen áll, de csak két pont az előnye a Newcastle Uniteddel szemben, viszont két meccsel többet játszott közvetlen riválisánál. A BL-ben továbbjutott a csoportjából, a nyolcaddöntőben viszont gyenge teljesítménnyel kiesett az AC Milannal szemben, míg az FA Kupában a másodosztályú Sheffield United búcsúztatta.

Az olasz szakember távozása egyáltalán nem meglepő, Conte ugyanis időről időre élesen kritizálta a klub irányítását, illetve a játékosok hozzáállását.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »