Postai küldeményekben érkezett a drog

Postai küldeményekben érkezett a drog

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság befejezte egy 19 éves férfival szemben a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytatott eljárást.

Hírdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján gyanús postai küldemények miatt indítottak nyomozást a keszthelyi rendőrök egy helyi fiatalemberrel szemben.

Az eljárás adatai szerint 2022 nyarán több alkalommal is olyan csomagokat rendelt külföldről, amikben kábítószergyanús anyagok, por és tabletták voltak. A rendőrök 2022. november 23-án a fiatal otthonában is kutatást tartottak, ahol további droggyanús tablettákat, fehér port és növényi magokat, valamint kábítószerek csomagolásához, kereskedelméhez használt eszközöket, köztük több száz simítózáras zacskót, mozsarat, mérleget és porral szennyezett kanalat is találtak, amiket lefoglaltak.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalember az interneten rendelt kábítószert nem saját felhasználásra rendelte, hanem azt ismerősei körében árulta. A nyomozók által lefoglalt anyagokról a kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy kokaint, amfetamint és LSD-t tartalmaznak.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság a férfival szemben jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytatott eljárást befejezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »