Portugália ellen lép pályára este hattól a magyar válogatott

Portugália ellen lép pályára este hattól a magyar válogatott

Este 18:00-tól a budapesti Puskás Arénában a magyar válogatott számára is megkezdődik az Európa bajnokság. A nemzeti tizenegy a portugálok ellen lép pályára. 

Tegnapi nyilatkozata alapján Marco Rossi vezetőedző bizakodó.

– jelentette ki. Rossi mellett megszólalt a válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám is. Az MTI kérdésére kifejtette, minden meccs előtt megfogalmaz gondolatokat, de nem tervez most hasonló beszédet, mint a kijutásról döntő pótselejtező előtt.

“Nem ez a legfontosabb feladata a csapatkapitánynak és nem is a karszalag viseléséről szól, még ha karrierem egyik legszebb eredménye is, hogy én húzhatom magamra a nemzeti együttesben.

A 33 éves támadó szerint az előző Eb fantasztikusan indult Ausztria legyőzésével, és most is hasonló gondolatokkal várja a rajtot, noha tisztában van azzal, hogy ezúttal sokkal nehezebb riválisokkal kell megküzdenie a válogatottnak. Hozzátette, Portugália szerinte most erősebb, mint öt éve volt, amikor bár megnyerte a tornát, a magyarokkal 3-3-as döntetlent játszott a csoportkör utolsó fordulójában.

„Bennem még edzőmeccs előtt is van feszültség. Számomra ezért az a legfontosabb, hogy jól aludjak, megfelelően pihenjek. Akkor tudom a legjobb formámat hozni, ha nyugodt vagyok” – válaszolt Szalai arra a kérdésre, hogy miként készül fel mentálisan egy ilyen fontos találkozóra, mint ami például most vár rá.

Hírdetés

A magyar-portugál találkozó kedden 18 órakor a 2015-ben Bajnokok Ligája döntőt is vezető török Cüneyt Cakir sípjelére kezdődik a Puskás Arénában.

Forgalomváltozás Budapesten

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a magyar-portugál Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzés miatt ma Budapesten, a rendőrség a honlapján térképpel segíti az autósokat abban, hogy hol milyen változásokra számíthatnak. Néhány útvonalon módosulhat az autóbusz- és a trolibuszjáratok közlekedése is.

A BKK arra is figyelmeztet: jó néhány járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg.

A Puskás Aréna környékén – várhatóan 14 órától – lezárják a teljes Verseny utcát, a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között, a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között, a teljes Istvánmezei utat, valamint az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között.
A Hungária körúton is számítani lehet időszakos korlátozásra az Egressy út és a Stefánia út között, a Hősök tere környékét, a Dózsa György utat és a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út.
Az autósok a labdarúgó Európa-bajnokság idején, a következő két hétben a rendőrség folyamatosan frissülő honlapján követhetik figyelemmel az aktuális forgalmi változásokat.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »