Pörgős nyugdíjasklub Szőgyénben

Pörgős nyugdíjasklub Szőgyénben

A szőgyéni Szépkorúak Klubja sokoldalú időtöltést kínál tagoknak és csatlakozni kívánóknak egyaránt. Kirándulás, színházlátogatás, wellness és ismeretterjesztő előadások váltják egymást. Minden hónapra jut legalább két akció.

A klub hét éve alakult Nágel Dezső volt polgármester vezetésével, jelenleg 67 tagjuk van. Krško Karol elnökkel beszélgetünk.

Megtudjuk, külön klubhelyiséggel is rendelkeznek, ahol gyűléseiket és beszélgetőestéiket tartják, de itt tartja összejöveteleit a Mária Légió és próbáit a férfi dalárda is. Zavartalan az együttműködésük úgy a községgel, mind a könyvtárral, a tájházzal és az egyházközséggel.

Hírdetés

Fontosnak tartjuk, hogy szebbé tegyük tagjaink ünnepeit, ilyentájt valami kis ajándékkal mindig kedveskedünk nekik. Aki már nem tud eljönni közénk, azt otthonában látogatjuk meg, hogy érezzék a közösség figyelmét”

– emeli ki az elnök.

Kitér arra, hogy karácsony és húsvét táján meghívják Farkas Zsolt helyi lelkiatyát egy-egy előadásra, pár nap múlva, március 24-én az Apostolok Jézus életében címmel tart majd előadást. Több rendezvényük, amelyhez vetítő is szükséges a könyvtár konferenciatermében valósul meg. Nágel Dezső volt elnök, a helytörténet kutatójaként már többször tartott előadást Szőgyén múltjáról, és a közelmúlt eseményeiről. Jó hangulatúak a Fiala Ildikó doktornővel való beszélgetések is – volt már szó többek közt a Covidról, a szív- és tüdőbetegségekről. A résztvevők ismerik, mernek kérdezni. Most kezdték a faluban vállalkozó üzemek, cégek bemutatását. Első meghívottjuk Mánya Klára mérnök, a Mánya Kft. tulajdonosa és igazgatója volt.

„Az évek során kitapasztaltuk tagjaink egyik fele nagyon szeret wellnessbe járni, a másik fele pedig a magyarországi és szlovákiai nevezetességek látogatását részesíti előnyben. Arra is rájöttünk e kettőt nemigen lehet összekötni. Jól jött, hogy a község két éve vásárolt egy kisbuszt, amivel kevesebb személy elmehet a vágyott helyekre. Ilyen alkalmakkor – ha nincs tele a busz – bárki csatlakozhat hozzánk. Ők pár euróval többet fizetnek az útért, mind a tagok” – fejti ki a nyugdíjasklub elnöke. Elmondja még, nagyon jó az együttműködésük testvárosuk Tata nyugdíjasklubjával, többször együtt kirándulnak, részt vesznek egymás ünnepein, rendezvényein.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »