Politikai elemző: Sok korábbi elképzelés megvalósítására már csak a szeptemberi választások nyomán felálló kormánynak lesz lehetősége

Politikai elemző: Sok korábbi elképzelés megvalósítására már csak a szeptemberi választások nyomán felálló kormánynak lesz lehetősége

Juraj Hrabko politikai elemző a TASR TV műsorában egyebek mellett a helyreállítási tervvel kapcsolatos nehézségekről is beszélt.

Mint kifejtette, a Pozsonyban épülő Rázsochy Kórházat előreláthatóan nem a helyreállítási tervből származó forrásokból tudják majd finanszírozni, ahogy arról még néhány héttel ezelőtt Eduard Heger, időközben megbukott miniszterelnök optimistán nyilatkozott, hanem minden bizonnyal az állami költségvetés terhére készül el, ha ugyan elkészül.

Hrabko ugyanakkor nem zárta ki, hogy az új kormány mégis más megoldást választ. 

Több mint valószínű, hogy a Túrócszentmártonban épülő kórház sem épül meg az eredeti elképzelések szerinti mértékben a helyreállítási tervből származó pénzekből.

Hírdetés

A korábbi kabinet azzal dicsekedett, hogy milyen jól kidolgozta a helyreállítási terv felhasználását, de most eljött az ideje a végrehajtásnak, és egy dolog papíron benyújtani, más dolog végigvinni”

– tette hozzá.

Ugyanakkor pozitívan értékelte, hogy a hivatalnokkormány tagjai igyekeznek tárgyalni a pártok képviselőivel, hogy az elkezdett projekteknek a lehető legnagyobb esélyük legyen a befejezéshez.

A hivatalnokkormány egy szükségmegoldás, a parlamentben nincs támogatottsága és ha valóban valamiféle pragmatikus megoldásokat szeretne, kénytelen a politikusokkal találkozni és megegyezni velük.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »