Polgári engedetlenség: a Nyugati téren akcióztak a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai

Polgári engedetlenség: a Nyugati téren akcióztak a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai

A Nyugati térre vonultak a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai, akik ma polgári engedetlenséggel álltak ki a közoktatásban uralkodó áldatlan állapotok miatt. Azonnali bérrendezést és az oktatás jövőjéről szóló széleskörű, érdemi tárgyalásokat követelnek a kormánytól – írja a 444.hu, amely a diákok és tanárok hétfői tüntetéseit és megmozdulásait szedte össze.

A Kölcsey Ferenc Gimnázium pedagógusai közleményükben azt írják:

„Akkora a tanárhiány, hogy most már azért is aggódnunk kell, hogy lesz-e egyáltalán bármilyen oktatás. Béreinket még mindig a 2014-es minimálbér alapján határozzák meg. Az életpályamodell szerinti bérek jelentős része a minimálbér alá került. Ezért tiltakozunk a beígért béremelés ütemezése, mértéke és uniós forrásoktól való függővé tétele ellen is.”

Hírdetés

A Kölcsey mellett hétfőn a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai tiltakoztak ezzel az eszközzel.

Mint a lap írja, a Nyugatinál reggel 9 óta két másik iskola egy-egy polgári engedetlen pedagógusa, Simkó Edit és Kolozsvári Kata táblákkal várták a járókelőket.

A budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban összesen 34 tanár tagadta meg a munkát 8 és 10 között. Közleményükben azt írják, az oktatási rendszer számos problémája közül a legégetőbb az oktatásban dolgozók alacsony fizetése.

A Jelky András Iparművészeti Szakgimnáziumban 8 és 12 között 20 tanár nem vette fel a munkát. A Herman Ottó Gimnázium 60 fős tantestületéből 37-en tiltakoztak ma.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »