Piros-fehér zebrák Kovásznán

Piros-fehér zebrák Kovásznán

Az utóbbi hetekben a fürdővárosban Sepsi OSK-színűre festették a belvárosi gyalogátjárókat. A munkálatokat önerővel végezték, a költségeket a helyi büdzséből biztosították.

A zebrák piros-fehér színűre festése nemcsak arról szól, hogy hasznosak, hanem esztétikusak is – mondja Gyerő József polgármester.

Hírdetés

Eredetileg nem állt szándékukban a városban mindenütt ily módon kijelölni a gyalogátjárókat, de mivel a forgalmasabb helyeken a járművezetők és gyalogosok figyelmetlensége miatt immár több baleset is történt, úgy gondolták, ha élénkebb színűre festik a zebrákat, akkor talán járművezetők és gyalogosok egyaránt figyelmesebbek lesznek.

Az önkormányzat munkásai egyelőre a Szabadság utcában, az iskolák, a városháza és a művelődési ház környékén festették piros-fehérre a gyalogátjárókat, de ha lesz anyagi fedezet, a város más forgalmas utcáiban, mint például a Ștefan cel Mare és Mihai Eminescu utcában is folytatják az átfestést.

A nagy munkálatokhoz képest ezek kis lépések, de látványosak, és értékelik az emberek, mondja a város polgármestere, aki szerint, ha ezzel a munkával elkerülhető legalább egy balesetet, az azt jelenti, hogy jót cselekedtek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »