Picatrix: Egy ősi kézirat, mely arra tanít, hogyan nyerjünk ki energiát a kozmoszól

„Ennek az ősi kéziratnak köszönhetően . . . az olvasó bevonzhatja és közvetítheti a kozmosz energiáját azért, hogy egy bizonyos esemény a gyakorló akaratának megfelelően következzen be, s a csillagképekhez kötődő mágiáról (asztromágiáról) úgy tartják, hogy segíti a mestert, hogy pontosan uralkodhasson – a világmindenség ereje által – a természeten és a környezetén.”

 

A Picatrix nem csak azt fejti ki, hogyan hozhatunk létre és ruházhatunk fel mágikus szobrokat és talizmánokat lélekkel, hanem arról is beszámol, hogy lehet megalkotni komplett városokat az asztromágia törvényszerűségeinek felhasználásával.

 

 

A Picatrix – ahogyan ma hívják – egy ősi, 400 oldalas mágikus grimoire (mágiatankönyv), melyet eredetileg arab nyelven írt Ghāyat al-Ḥakīm غاية الحكيم címmel. A szakértők szerint a 11. században állították össze, bár néhányan a mellett érvelnek, hogy a 10. század első felében készült. A munka négy könyvre oszlik, melyeket a módszeres bemutatás nyilvánvaló hiányossága jellemez.

 

A 13. században X. Kasztíliai Alfonz király, aki Bölcs Alfonzként is ismernek, parancsot adott az ősi szöveg spanyol nyelvre történő lefordítására.

A latin fordítás figyelemre méltó népszerűségnek örvendett a 15-18. századi Európában.

 

Bár a kasztíliai változatról úgy tartják, hogy elveszett, a latin fordítás (Liber Picatrix) elterjedt nyugaton és kiemelkedő sikereket ért el a 15-18. század között.

 

A Picatrixról úgy vélik, hogy Abū- Maslama Muhammad ibn Ibrahim ibn ‘Abd al-da’im al-Majrīt írta, aki csillagász, matematikus és Al-Andalus-i (Ibériai-félsziget muszlim uralom alatt álló részének elnevezése) alkimista volt, aki a Közel-Kelet minden tudását összegyűjtötte a 8-9. században.

 

 

Ibn Khaldun arab történetíró a Picatrixot (így hivatkoznak rá az arab verzióban, Ġāyat al-Ḥakīm cím alatt ) a matematikus al-Majriti-nak tulajdonítja, aki i. sz. 1005-1008 között hunyt el.

Bár akadnak olyanok, akik nem értenek egyet ezzel a szerzőséggel és a mágikus grimoire-t egy rejtélyes közép-keleti mágikus iskola ismeretlen tanítványának tulajdonítják – ami főként a stílusának köszönhető, ami arról árulkodik, hogy jegyzetfüzetféleség lehetett –, mégis az enigmatikus mágiatankönyv rendkívül népszerű volt és egyebek mellett azt ígérte az olvasónak, hogy megtanítja neki, hogyan nyerhet ki energiát a kozmosz planétáiból. Sok szerző úgy summázta a művet, mint „az arab nyelvű égi mágia legalaposabb bemutatását”.

 

Ennek az ősi mágiatankönyvnek a tartalma lenyűgöző, hivatkozik a talizmánmágiára és asztrológiai utalásokat tesz az állatokra, a növényekre, a fémekre, a kövekre stb.

 

Ezeken keresztül az olvasó bevonzhatja és közvetítheti a bolygók energiáját annak érdekében, hogy egy bizonyos esemény a gyakorló ember akaratának megfelelően következzen be, s a csillagképekhez kötődő mágiáról (asztromágiáról) úgy tartják, hogy segíti a mestert, hogy pontosan uralkodhasson – a világmindenség ereje által – a természeten és a környezetén.”

Hírdetés

 

 

Az ősi mágikus tankönyv ugyanakkor bepillantást enged a számmisztikába és a holdnaptárakba is, melyek feltehetően segíthetnek megtervezni a rituálékat a legkedvezőbb időpontok figyelembe vételével, hogy az univerzum energiája támogassa az eredményt.

 

Mégis, ez a rejtélyes mágikus tankönyv több mint numerológia és asztrológia. Ez az ősi szöveg számos varázslatot szolgáló különféle bizarr receptúrát tartalmaz, melyeket olyan veszélyes összetevőkből kellett összeállítani, mint a hasis, az ópium és más pszichoaktív növények, melyeket nagy mennyiségben használtak fel a megváltozott tudatállapotok eléréséhez és az asztrálutazásokhoz.

 

Ha pedig a szándék a szellemekkel való kapcsolatfelvételre és a szellemi energiák uralására irányult, akkor a felhasználandó összetevők különbözőek voltak, például vér, sperma, vizelet, fülzsír, könny és nyál összekeverve a legjobb eredmény elérése érdekében, és azért, hogy az általunk napi szinten nem látható világot uralhassuk.

 

Érdekes módon a Picatrix nem csak azt fejti ki, hogyan hozhatunk létre és ruházhatunk fel mágikus szobrokat és talizmánokat lélekkel, hanem még arról is beszámol, hogy lehet megalkotni komplett városokat az asztromágia törvényszerűségeinek felhasználásával.

 

A latin Picatrix teljes angol fordítás John Michael Greer és Christopher Warnock tolmácsolásában itt érhető el:

7 paperback and hardcover editions.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/picatrix-ancient-manuscript-teaches-obtain-energy-cosmos/

Reference:

The Complete Picatrix: The Occult Classic Of Astrological Magic , Renaissance Astrology Press {2011}

The Picatrix or Ghayat al Hikam

The Complete Picatrix: The Occult Classic of Astrological Magic Liber Atratus Edition

 

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »