Petárda szakította le egy hétéves ukrán kisfiú ujjait

Petárda szakította le egy hétéves ukrán kisfiú ujjait

Július 20-án a Lemberg melletti Zimnya Voda településen egy petárda felrobbant egy hétéves kisfiú kezében. A felrobbanó petárda leszakította a kisfiú bal kezén lévő ujjait.

A kisfiút július 21-én éjszaka megműtötték, jelenleg is a kórházban tartózkodik.

Vaszil Szavcsin, a kórház égési sérülések osztályának vezetője arról nyilatkozott a Zaxid.net hírportálnak, hogy a gyermeket kedd este a kórházba szállították, és éjszaka megműtötték.

„A robbanás során három ujja teljesen, kettő pedig részben leszakadt. A pácienst nem egy műtét várja még”- mondta az orvos.

A fiú édesanyja elmondta az orvosoknak, hogy amint meghallotta a robbanást, azonnal a szobába szaladt, ahol fia már véres kézzel állt.

Hírdetés

A nő azonnal kihívta a mentősöket.  

Nazar Olijarnik, a Zimna Voda egyesült területi közösség sürgősségi osztályának vezetője elmondta, hogy a robbanás idején a szobában két gyermek volt. A kisfiúk vagy szétszerelték, vagy egyszerűen csak játszottak egy azonosítatlan tárggyal, amely hirtelen felrobbant.

Szerencsére a másik fiú nem sérült meg. A rendőrség most vizsgálja az esetet.

A Zaxid.net saját rendőrségi forrásai szerint egy petárda robbant fel a fiú kezében, amelyet apja hálószobájában az asztalon talált. A gyermek petárdával játszott 4 éves öccsével együtt.

A fiatalabb gyermek nem sérült meg. A rendőrség később hivatalosan megerősítette, hogy a balesetet petárdarobbantás okozta.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »