Peruban többen meghaltak és megsebesültek egy aranybánya elleni támadásban

Legalább kilenc munkás meghalt és 23 másik megsebesült egy észak-perui aranybánya elleni támadásban, amely hét támadó letartóztatásához vezetett – jelentette be szombat este a helyi belügyminisztérium.

A hatósági tájékoztatás szerint fegyveres bűnözők egy csoportja betört a Poderosa bányavállalat létesítményeibe Pataz tartományban, és erőszakos összecsapást vívott a vállalat biztonsági szolgálatával. A halottak között van hét őr, aki megpróbálta visszaverni a támadást, és két bányász, aki akkor halt meg, amikor a támadók robbanóanyagot dobtak a bánya tárnájába – közölte a rendőrség.

Hírdetés

A mintegy tíz órán át tartó támadás során a támadók négy munkást túszul ejtettek, majd menekülés közben elengedték őket. A rendőrségnek hét támadót sikerült letartóztatnia, de ismeretlen számú támadónak sikerült elmenekülnie, mielőtt a hatóságok visszaszerezték az ellenőrzést a terület felett.

A Pataz tartománynak otthont adó La Libertad megye prefektusa, Carolina Velasco az RPP helyi rádióállomásnak elmondta, hogy a támadóknak köze van az illegális aranybányászathoz. A hatóságok nyomoznak, hogy kiderítsék a támadás okait, amelynek során a sajtó szerint nem követtek el rablást.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »