Pep Guardiola az év edzője a PL-ben, megosztaná a díját

Pep Guardiola az év edzője a PL-ben, megosztaná a díját

Zsinórban negyedszer lett bajnok a Manchester City. Kiemelte Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos trénerét is.

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy Pep Guardiola lett az év edzője – írja a Sportal.

Irányításával a Manchester City zsinórban negyedik bajnoki címét nyerte vasárnap, ezen a héten pedig az FA-kupa döntőjében lépnek pályára a városi rivális Manchester United ellen.

Hírdetés

Az edző 2016 óta áll a City alkalmazásában, azóta 6 bajnoki címet szerzett, ezen kívül két FA-kupát, négy Angol Ligakupát, két Angol Szuperkupát, egy Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és egy klubvébét nyert a csapattal.

A Premier League Év Edzője díjra a Liverpooltól távozó Jürgen Kloppot, az Arsenallal 2. helyen záró Mikel Artetát, az Aston Villát a Bajnokok Ligája-csoportkörébe vezető Unai Emeryt, valamint a Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth vezetőedzőjét, Andoni Iraolát jelölték még.

Az 53 éves Guardiola ötödik alkalommal lett az év edzője, a listát vezető Sir Alex Fergusonnak tizenegy elsősége van. Bejelentette, meg szeretné osztani ezt a díjat kollégáival, Mikel Artetával és Jürgen Klopp-pal is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »