Pénteken sem úsztuk meg szárazon

Pénteken sem úsztuk meg szárazon, zivatarok és felhőszakadás pusztított több helyen is az országban. A csúszós utakon egymást érték a balesetek, a rossz idő pedig keresztülhúzta a nyaralók számításait is. A VOLT Fesztiválon sárban dagonyáztak a fesztiválozók, Zalaegerszegen pedig egy vízi tábor esett áldozatául az ősznek – közölte az M1 Híradója.

Szakadó esőre ébredtek a kaposvári lakosok, az eső eláztatta a járdákat és az utakat. Pécsett a forgalom is lelassult az eső miatt. Aki időben be akart érni munkába, annak korábban kellett indulnia. Hajnalban érte el az országot egy hidegfront és fokozatosan haladt kelet felé.

A fővárosban többször is leszakadt az ég. Angyalföldön intenzíven esett az eső reggel, Szentendrét pedig a délutáni órákban árasztotta el az eső. Az autósok méteres magasságba verték föl a vizet a járdára.

A Dunántúlt sem kímélték a heves zivatarok, a tűzoltókat többször is riasztották. Pápa térségében például egy ikerház tetejére dőlt rá egy fa, a kármentesítést az ajkai hivatásos tűzoltók végezték el. Tapolca környékén, a kapolcsi medencében pedig szintén egy fakidőléshez riasztották a tűzoltókat, akik hajnalig dolgoztak a probléma elhárításán.

Egymást érték a balesetek

Leszakadt egy autó eleje, miután belerohant az előtte haladó terepjáróba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyvarsányban. Baranyában, Szemelynél pedig árokba borult egy kamion. Rakománya több tonna kavics volt, amely szétszóródott az úton. Daruval állították fel, az utat a mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Hírdetés

A vezetéstechnikai szakemberek a nyári zivatarok veszélyeire figyelmeztettek. A Magyar Autóközlekedési Tanintézetek Országos Szövetségének elnöke elmondta, esős időszakban megnő a fékút és féktávolság, csúsznak az utak, homályosabbak a látási viszonyok és bepárásodnak a szélvédők. Jovánovics János elmondta, ilyenkor érdemes bekapcsolni a fűtőmotort, vagy a klímát és várni néhány percet.

A VOLT Fesztivált sem kímélte az eső

Dagonyázni lehetett a sárban a péntek reggeli zuhé után a VOLT Fesztiválon. Szükség volt a gumicsizmákra és a bakancsokra.

Zalaegerszegen 24 óra leforgása alatt több mint 10 fokot hűlt le a levegő. Az AquaCity élményparkban még a hősugárzókat is bekapcsolták, hogy ne fázzanak a gyerekek. Vízi táborban vesznek részt, de a rossz idő miatt most nem tudnak fürödni. Helyette maradt a pingpong és a foci.

Több hétvégi programot lefújtak a rossz idő miatt. Elmarad például a szombatra tervezett Balaton-átúszás. Várhatóan egy hét múlva, július 7-én tartják majd meg.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »