Pénteken a fuvarozók lezárják a szlovák–ukrán határt Felsőnémetinél

Pénteken a fuvarozók lezárják a szlovák–ukrán határt Felsőnémetinél

Határozatlan idejű blokádot hirdettek, és pénteken 15 órától lezárják a szlovák–ukrán határt Felsőnémetinél  szlovák fuvarozók – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a blokádot szervező Szlovák Szállítmányozók Uniójának (UNAS) közlésére hivatkozva.

Az UNAS két héttel korábban Felsőnémetinél már tartott egy egyórás figyelmeztető blokádot a lengyel–ukrán határt már hetek óta lezárva tartó lengyel szállítmányozók támogatására.

„Tiltakozó akciónkkal arra akarunk rámutatni, hogy a kialakult helyzetre azonnali megoldások kellenek” – írta állásfoglalásában az UNAS. Rámutattak: azzal, hogy a bizottság az ukrajnai konfliktus kezdetét követően az ukrán fuvarozók számára eltörölte a szállítmányozási engedélyek addig alkalmazott rendszerét, teljesen ellehetetlenítette a szlovákiai fuvarozókat.

Hírdetés

A blokádot az UNAS azt követően jelentette be, hogy követeléseikről egyeztetett a szlovák közlekedésügyi tárcával, amely állásfoglalásában megerősítette: tiszteletben tartják a fuvarozók tiltakozási jogát, és a szervezettel abban egyeztek meg, hogy a blokádot úgy tartják meg, hogy a lehető legkevésbé zavarja meg a határ környékén lakók életét.

Hozzátették: a blokáddal nem akadályozzák majd a humanitárius és katonai segélyeket, illetve az élő állatokat vagy hűtött árut szállító teherforgalom áthaladását.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »