Pellegrini: Tényszerű politizálásra van szükség, a személyes támadások növelik a feszültséget

Pellegrini: Tényszerű politizálásra van szükség, a személyes támadások növelik a feszültséget

A személyeskedés helyett vissza kell térni a tényszerű politizáláshoz, hogy ismét az emberek valós problémái legyenek a középpontban – jelentette ki Peter Pellegrini államfő, miután csütörtökön fogadta a három kormánypárt elnökét, Robert Ficót (Smer), Matúš Šutaj Eštokot (Hlas) és Andrej Dankót (SNS).

„A személyes politikai támadások feleslegesen növelik a társadalmi feszültséget és elvonják a figyelmet a valós problémákról” – jelentette ki az államfő.

Ennek kapcsán kitért a rendkívüli parlamenti ülésre is. Felszólította a kormánypártok elnökeit, hogy Michal Šimečka (PS) parlamenti alelnök esetleges leváltása után is biztosítsák a választási eredményeknek megfelelő képviseletet az ellenzéknek a parlament vezetésében, melynek köszönhetően teljesítheti fő feladatát, vagyis a hatalom ellenőrzését.

Hírdetés

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter, a Hlas-SD elnöke a közösségi hálón kijelentette, a találkozó fő témája az volt, hogy hogyan minimalizálják az államháztartás konszolidálásának hatásait az életszínvonalra. „A tényekről és a célzott segítségnyújtásról tárgyaltunk, nem teoretikus megoldásokról” – tette hozzá a Hlas elnöke.

Az államfő keddre az ellenzéki pártok vezetőit is meghívta ebédre az elnöki palotába. A PS, a KDH és az SaS elnöke megerősítette a meghívást, és sajnálatukat fejezték ki, amiért nem valósul meg a korábban emlegetett politikai kerekasztal, vagyis hogy az elnöki palotában egy asztalhoz ülnek a kormánypárti és az ellenzéki vezetők.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »