Pellegrini keddig megszakította a parlament rendkívüli ülését

Pellegrini keddig megszakította a parlament rendkívüli ülését

Pénteken is főleg kormánypárti képviselők jutottak szóhoz a parlament rendkívüli ülésén, melyen a Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter elleni bizalmatlansági indítványról vitázik a törvényhozás.

Továbbra is 30, írásban bejelentkezett képviselő felszólalása van hátra, eddig csak egy, Tibor Gašpar (Smer-SD) mondta el beszédét, majd ismét a belügyminiszter kért szót. Az ellenzéki képviselők csak kétperces hozzászólásokban reagálhattak.

Šutaj Eštok beszédében bohózatnak nevezte a leváltására tett kísérletet.

Hírdetés

Értem, hogy azt felfogták, hogy az illegális migrációt kezelni kell, ezért foglalták bele az indítványuk indoklásába, mert egyébként nem lenne benne semmi”

– mondta az ellenzéknek, hozzátéve, hogy az egész vita csak a „Čurilla-nyomozócsoport” körül forog. Leszögezte, hogy a nyomozók ellen büntetőeljárás folyik, ezért függesztette fel őket a szolgálat alól.

Michal Šipoš, a Slovensko, Za ľudí, KÚ frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján Pellegrinit bírálta az ülés berekesztése miatt, hogy a képviselőknek ne kelljen a munkahelyükön maradniuk. A berekesztésre épp akkor került sor, amikor Mikulec képviselő felszólalására került volna sor. Šipoš feltette a kérdést, vajon ez az az új politikai kultúra, amit a kormánypárti politikusok ígértek.

Mária Kolíková (SaS) az ülés menetét bírálta, ugyanis a kormánypártok húzzák az időt, és ellehetetlenítik az ellenzéki felszólalásokat. Pellegrini válaszul közölte Kolíkovával, ha bejelentkezett a vitába, megkapja a maga 20 percét, amikor majd sorra kerül.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »