Pécsiék istennek képzelik magukat, államként működnek az államban

Pécsiék istennek képzelik magukat, államként működnek az államban

Pécsiék istennek képzelik magukat, államként működnek az államban

Egy volt lótulajdonos úgy véli, a Kincsem Parkban szinte minden „pofára megy”, ha valaki jól fekszik a cégvezetésnél, annak szinte mindent elnéznek, de ha valakinek nagy a szája, kritizálni merészeli Pécsiék tevékenységét, azt rövid úton ellehetetlenítik. „A vezetés tagjai istennek képzelik magukat, akik bármit megtehetnek – következmények nélkül. Mintha ezeknek az embereknek nem lenne felettesük, aki ellenőrizné a munkájukat, az általuk meghozott kitiltó határozatokat. Pécsiék államként működnek az államban” – tette hozzá a férfi, akit 2016-ban 3 évre kitiltottak a lóversenypályáról.

E. Norbert lótulajdonos és segédhajtó – volt. Elmondása szerint 2015 végére mintegy 600 ezer forint tartozást halmozott fel – meg nem fizetett istálló bérleti díj formájában – a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft-vel szemben.

„Pécsi István ügyvezető a tartozás miatt először letiltotta a lovainkat, majd a segédhajtó licencemet is visszavonatta” – magyarázta a bűnügyi portálnak a férfi. „2015 végén jelentkezett egy lótulajdonos, hogy a mintegy 600 ezer forintnyi adósságunkból 500 ezer forintot átvállal és kifizet a kft-nek. De Pécsi ezt nem engedte. Az ügyvezető 2016-ban letiltotta az istállónkat is, volt olyan ló, amely nem is az én nevemen volt, de mert az istállónkból állt ki – ami le volt tiltva -, nem engedték versenyen indulni.”

E. Norbert úgy véli, a Kincsem Parkban szinte minden „pofára megy”, ha valaki jól fekszik a cégvezetésnél, „nyalja a főnökök fenekét”, annak szinte mindent elnéznek, de ha valakinek „nagy a szája, kritizálni merészeli” Pécsiék tevékenységét, azt rövid úton ellehetetlenítik. „A vezetés tagjai istennek képzelik magukat, akik bármit megtehetnek – következmények nélkül. Mintha ezeknek az embereknek nem lenne felettesük, aki ellenőrizné a munkájukat, az általuk meghozott kitiltó határozatokat. Pécsiék államként működnek az államban” – tette hozzá az egykori lótulajdonos.

Hírdetés

A férfi szerint az is érdekes, hogy vannak lótulajdonosok, akik érvényes bérleti szerződés nélkül birtokolnak istállót, a tartozásukat a nyereményekből törleszthetik, részletekben, míg mások milliós tartozásokkal versenyezhetnek. Nincs egyenlő mérce.

A szpíkernek nem kell ismerni a vonatkozó törvényeket, az ügyvezetőnek viszont – igen

2016-ban egy stáb promóciós filmet forgatott a Kincsem Parkban. „A mi istállónkban is forgatni akartak, de én ezt nem engedtem meg nekik. Megkérdeztem tőlük: van-e forgatási engedélyük? Azt válaszolták: van. Mondtam nekik, hogy akkor az istállón kívül forgathatnak, ahhoz semmi közöm, de bent nem. Később Pécsiék felfedezték a közösségi portálon a pályán készült kisfilmet, és 2016 novemberében az édesapámat, valamint engem 3 évre kitiltottak a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft. területéről, mivel azzal, hogy nem akadályoztuk meg a filmforgatást, megsértettük a lóversenyzés jó hírét. Hiába védekeztem azzal, hogy nem vagyok sem hatósági személy, sem a biztonsági szolgálat tagja, hogy jogom lett volna elkérni a stáb forgatási engedélyét – elmeszelt Pécsi István. Azóta megváltozott a Házirend, már nem a Lóversenyzést Felügyelő Bizottsághoz (LFB) kell benyújtani a fellebbezést – ugyanis kiderült, hogy a bizottság nem rendelkezik jogkörrel a fellebbezések elbírálására, ebből következően korábban sok-sok évig törvénysértő módon járt el a fellebbezések ügyében -, hanem az ügyvezetőnek, Pécsi Istvánnak. Kérdezem én: mi van azokkal a lótulajdonosokkal, hajtókkal, akiket korábban Pécsi tiltott ki? Ők hova fordulhatnak jogorvoslatért? Ahhoz a Pécsi Istvánhoz, aki kitiltotta őket? Egy burleszk, ami a Kincsem Parkban folyik” – mondta a Privatkopo.hu-nak E. Norbert.

A férfi végül 8 napot kapott arra, hogy a lovait elszállíttassa a lóversenypályáról. „A rövid határidő miatt csak mélyen a piaci ár alatt tudtam értékesíteni a lovaimat és a szerszámokat, milliós veszteségem keletkezett, bírósági úton fogom kérni a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft-től a károm megtérítését” – közölte a kitiltott férfi.

A bűnügyi portál értesülése szerint több kitiltott személy tervezi, hogy a közeljövőben bírósághoz fordul azért, mert törvénysértő módon megakadályozták őket tulajdonosi jogaik gyakorlásában, úgy, hogy nem biztosítottak megfelelő jogorvoslati lehetőséget a számukra – hiszen, amint az nemrégiben kiderült, a Lóversenyzést Felügyelő Bizottságnak nem volt jogosultsága a fellebbezések elbírálására -, és ezért több tízmillió forintos pereket indítanak az állami tulajdonú lóverseny céggel szemben.

A Privatkopo.hu kérdése Pécsi István ügyvezetőhöz:

Lakatos Csaba rendelkezik-e érvényes istálló bérleti szerződéssel? Amennyiben nem, miért nem?

A nevezett személynek van-e tartozása a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft-vel szemben? Amennyiben igen, milyen módon fizeti azt meg a társaságnak?

(folytatjuk)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »