Pascal Jansen megúszta, tovább tervezhet

Pascal Jansen megúszta, tovább tervezhet

Ha a Fradi kiesett volna az Orbászvár ellen az El-selejtezőből, Jansen vezetőedző széke valószínűleg megrendült volna. Vezetésével a Fradi kiesett a Bl-selejtezőből olyan dán csapat ellen, amelyet utánunk a pozsonyi Slovan kivert. Ez nagy blama.

Jansen 5 percet adott Varga Barnabásmak, ebből a hosszabbítással 35 perc lett, de a holland tréner Vargának köszönheti, hogy széke nem ingott meg – Kép: fradi.hu

Hírdetés

A labdarúgó Európa-liga főtáblájára jutott Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen szerint csapatának az európai porondon jobb játékra lesz szüksége.

Az FTC a hazai döntetlent követően csütörtökön hosszabbítás után 1-1-et játszott a bosnyák Borac Banja Luka vendégeként, amelyet aztán tizenegyesekkel múlt felül az Európa-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában, ezzel biztosította helyét az El főtábláján.
   
Az 51 éves holland szakember a továbbjutást követően a klub honlapjának értékelt.
   
„Megérdemelten jutottunk tovább, bár nem ez volt életünk mérkőzése. A Banja Luka megnehezítette a dolgunkat, gratulálok az ellenfélnek, jól tördelték a játékunkat, fegyelmezetten védekeztek. Egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést, de egyenlíteni tudtunk, és a büntetőknél jobbak voltunk. A találkozó ugyanakkor megmutatta, hogy sokat kell még javulnunk, ezen fogunk dolgozni. Majdnem a legmagasabb szinten fogunk futballozni, itt mindenki komoly játékerőt képvisel, bárkit kapunk, komoly megmérettetés lesz, nyolc nagyon jó mérkőzés vár ránk” – mondta Jansen.
   
Csütörtök este kialakult az El megújult főtáblás küzdelmeinek 36 csapatos mezőnye. A pénteken (ma) 13 órakor kezdődő sorsoláson minden klub a négy kalapból két-két ellenfelet kap, egyikkel otthon, a másikkal idegenben találkozik a nyolcfordulós alapszakasz során. Az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.
   
Az El fináléját május 21-én a bilbaói San Mamés Stadionban rendezik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »