Párizsi horror: megszólaltak a zenekar tagjai

A támadókon még kapucni sem volt, morbid módon a Kiss the devil című szám közben kezdtek mészárlásba – nyilatkozták a Bataclan bárban játszó Eagles of Death Metal tagjai a Lepoint.fr-nek.

A Lepoint.fr-nek szombaton nyilatkoztak az Eagles of Death Metal tagjai, akik a Bataclan bárban játszottak péntek éjszaka. Elmondásuk szerint még mindig nem tudják elhinni, ami történt. Pontosan nem tudták felidézni, hány terrorista tört be a koncertjükre. Mint mondták, a támadókon még kapucni sem volt, hétköznapi ruhát viseltek. Morbid módon a Kiss the devil c. szám közben kezdtek mészárlásba.

Hírdetés

A zenekar tagjai egy tizedmásodpercig azt gondolták, hogy valakik petárdázni kezdtek a közönség soraiból. Mint elmondták, két órát vártak arra az épületben, hogy evakuálják őket. Az egyik szemtanú arról számolt be, hogy a Bataclan emeleti részéről zuhannak le emberek. Több sebesült a földön maradt, miután a terroristák tüzet nyitottak, megpróbálták halottnak tettetni magukat. Ha valaki sírni kezdett, a többiek megpróbálták csitítani, nehogy végezzenek velük a támadók. Jóval a lövöldözést követően egy olyan robbanásszerű hangot hallottak, mintha az egyik elkövető még bedobott volna egy gránátot a fekvő emberek közé.

A támadás kezdetekor sokan, a tetőre másztak ki az emeletről egy ablakon keresztül. Volt, akinek a válla sérült meg, mást hasba lőtték. Őket is nagyjából két óra elteltével szabadították ki a rendőrök. A zenekar tagjait busszal vitték kórházba, aztán visszatérhettek a szállodájukba. Szombaton indultak vissza repülővel Kaliforniába.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »