Párizs, jövünk! 20 év után ismét kijutott az olimpiára a magyar női kéziválogatott

Párizs, jövünk! 20 év után ismét kijutott az olimpiára a magyar női kéziválogatott

A női kézilabda-válogatott kilenc góllal nyert Japán ellen a debreceni olimpiai selejtezőtorna vasárnapi zárónapján, így három győzelemmel jutott ki a tornára. 2004 után lesz ismét ott a tornán a női és a férfi kéziválogatott is.

A magyar együttes 37-28-as győzelmet aratott Japán ellen a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki játéknapján, és hibátlan teljesítménnyel zárt, így ott lesz Párizsban.

Klujber hétméteresből szerzett találatával a magyar együttes szerezte meg a vezetést, majd Bíró védett nagyot. A folytatásban felváltva estek a gólok, de tízpercnyi játék után láthatóvá vált, a magyar lerohanások hatékonyabbak, mint a japán átlövések és a védekezésünk is sokkal jobb volt, így az első negyedóra végén 8-4-re vezetett Vlagyimir Golovin együttese.

Az ázsiai csapat a folytatásban sem tudott mit kezdeni a kemény és határozott magyar védekezéssel, a 20. percben 12-6-os magyar vezetés volt látható az eredményjelzőn. A hajrában sem sokat változott a kép, Bíró remekelt a kapuban, a védekezésünk kiemelkedő volt, a kapu előtt pedig magabiztosan értékesítettük a helyzeteinket, így a szünetben teljesen megérdemelten vezettek Klujberék 18-11-re.

Hírdetés

A második játékrész elején Nagatát – talán túl szigorúan – végleg kiállították, így tovább gyengültek a japánok variációs lehetőségei. A védekezés továbbra is hatékony volt, a helyzetkihasználást sem érhette kritika, így a 40. percben már tíz góllal vezetett a magyar csapat.

Ezt az előnyét különösebb megerőltetés nélkül tudta tartani, tíz perccel a vége előtt is tízzel vezettet a magyar gárda, amelyik végül 37-28 arányban nyert és háromból három győzelemmel zárta az olimpiai selejtezőtornát, így 2021 után ismét ott lehet az ötkarikás játékokon.

Legutóbb 2004-ben , az athéni játékokon volt rá példa, hogy a női és a férfi kéziválogatott is ott legyen. Akkor a hölgyek az 5., a férfiak a 4. helyet szerezték meg

korábban: csütörtökön játszották: Magyarország – Nagy-Britannia 49-11 (24-6) Svédország-Japán 35-28 (17-13) pénteken játszották: Magyarország-Svédország 28-25 (15-11) Japán – Nagy-Britannia 43-16 vasárnap játszották: Svédország – Nagy-Britannia 52-8 (26-6)

m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »